Fotoğraf düzenleme işlemlerinin gitgide zorlaştığı bu dönemlerde, piyasanın önde gelen güçlü photoshop uygulamalarına alternatifler bulmak oldukça kuvvet. Çünkü az kalsın her yazılım, cüzi de olsa bir ücret talep etmeye başladı. Oysa biliyoruz ki çoğu kullanıcı, iki dakikalık meslek için bu tarz programlara tek seferlik de olsa bu cüzi ücretleri ödemek istemiyor.
İşte bu yüzden, Windows özelinde, piyasadaki ücretsiz resim düzenleme uygulamalarının bir araştırmasını yaptık. Ortaya, piyasanın önde gelen ücretli uygulamalarına alternatif olabilecek birbirinden hoş ücretsiz araçlar çıktı. herkes oldukça kullanışlı ve ücretli uygulamalara nazaran daha eksik yer kapladıkları için bilgisayarları da daha eksik yoruyorlar. Hatta bazıları hiç yer kaplamıyor. Resim düzenleme işlemi iyice online gerçekleşiyor. Bu Vesile Ile bilgisayarınıza bir şey indirmek zorunda kalmıyorsunuz. İşte birbirinden güzel en iyi 10 ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması:
En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları:
GIMP (GNU Image Manipulation Program) Ashampoo Photo Optimizer Canva Fotor Photo Pos Pro Paint.NET PhotoScape PixIr X Adobe Photoshop Express Editor PiZap
GIMP (GNU Image Manipulation Program):
Gelişmiş düzenleme araçları Platformlar arası destek Reklamsız
GIMP, yani GNU Image Manipulation Program, GNU Tasarısı zarfında geliştirilen ve piksel tabanlı serbest ve bedava bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. GIMP, Adobe Photoshop ve Adobe’un piyasadaki öteki ücretli muadillerinin bambaşka olarak kapalı kaynak kodlu yok açık kaynak kodludur. Bu da GIMP’in isteyen cümbür cemaat göre sürekli olarak geliştirilmesini sağlıyor. GIMP, Linux öncelikle edinmek üzere Windows ve Mac OS X gibi işletim sistemlerini de destekliyor.
Fotoğraf düzenleme araçları kusursuza yakın olan GIMP, Adobe Photoshop’ta olduğu gibi katmanlar ve seviyeler içeriyor. Hem klon damgası, iyileştirme araçları ve özel fırçaların oluşturulabilmesi, resim düzenleme programı olarak GIMP’i rakipleriden bir adım öne çıkarıyor.
Ashampoo Photo Optimizer:
Tek tıkla optimizasyon Alıngan manuel kontrol arabulucu Sade arayüz
Eğer elinizde pat diye fazla fotoğraf ya da görüş varsa ve işinizi çabuk bir şekilde halletmek istiyorsanız Ashampoo Photo Optimizer, resim düzenleme uygulaması olarak sizin için biçilmiş kaftan. Arayüzünün sade ve ahenkli olması, keza reklam içermemesi, işlerinizi kolayca halletmenizi sağlayacaktır.
Unutmayın, bir filtreyi benzer anda bütün fotoğraflara göstermek ve aynı işlemlerin tüm fotoğraflarda aynı anda gerçekleşmesini istiyorsanız, Ashampoo Photo Optimizer iyi bir alternatif.
Canva:
Her sosyal ağa özel hazır şablon seçenekleri Ücretsiz bulut depolama alanı Mobil uygulama
Canva, fotoğraf düzenleme siteleri arasında gittikçe popülerliğini arttıran bir dilekçe. AppStore ve Play Store’da da bulabileceğiniz bu kullanım, sunduğu bulut sistemiyle, ayrıca fotoğraflarınızı saklayabileceğiniz bir depolama aracı hem de bir online resim düzenleme aracı haline geliyor.
Canva ile fotoğraflarınızı sade bir arayüzde kolay bir şekilde düzenleyebileceğiniz gibi sosyal ağlara özgü bir formata transformasyon şansına sahipsiniz. Ayrıca Canva’da da Adobe Photoshop’taki gibi olmasa da katmanlar ve seviyeler bulunuyor.
Fotor:
Kaliteli filtreler Toplu manzara işleme Yüksek çözünürlüklü dışa transfer seçenekleri
Bedava resim düzenleme programlarından bir diğeri ise Fotor. Sahip olduğu kaliteli filtreler premium seviyesinde ama bedava. Hem toplu bakış işleme imkanı sunması ve yaptığınız çalışmaların yüksek çözünürlükte çıktısını alabilmeniz, Fotor’u bedava uygulamalar içerisinde öne çıkarıyor.
Photo Pos Pro:
Zeki arayüz Geliştirilmiş araçlar Filtrelere basit ulaşım
Photo Pos Pro, her ne değin GIMP ve Paint.net değin çok bilinmese de piyasadaki nitelikli bedava resim düzenleme uygulamalarının başında geliyor. Sahip olduğu akıllı arayüz ve geliştirilmiş araçlar, GIMP’in sunduğu araçlardan daha ulaşılabilir.
Ayrıca tek tıkla ulaşabileceğiniz filtreler fotoğraflarınıza büyük bir zenginlik katacaktır. Ama ne eyvah fakat Photo Pos Pro, görselleri dışa aktarırken çözünürlükte bezginlik çıkarabiliyor. Bu yüzden fotoğraflarını bedava bir şekilde sıralamak isteyen Tekno Ekip okurlarının bu unsuru göz önüne almaları dürüst olacaktır.
Paint.NET:
Tabaka ve filtre seçeneği Eklenti desteği Sade arayüz
Paint.Net sadece Windows için planlanmış bir resim düzenleme uygulaması. Paint, her ne dek rakiplerinden daha eksik seçenekler sunsa da sahip olduğu sade arayüz, onu tüm lakin bütün bedava yazılımların bir adım önüne çıkarıyor. Sırf fazla basit bir arayüze sahip olmasından dolayı Paint.NET bugüne hâlâ çok sık kullanılıyor.
Unutmadan, Paint.NET muhakkak Microsoft’un ürettiği Paint’in ucuz bir kopyası değil. Sahip olduğu filtreler, sayısız topluluk tarafından sunulan eklentiler ve mükemmele yakın 3D görüntüleme özelliği Paint 3D’yi aratmayacak şekilde.
PhotoScape:
Ham dosya dönüştürme imkanı Profesyonel filtre seçenekleri Kendine özgü grafikler
80’li ve 90’lı yıllarda doğan kuşağın Yonja’daki fotoğraflarını hazırlamak için kullandığı bu araç, hâlâ çoğu kez kullanılan bedava bir resim düzenleme uygulaması. Fotoğraf bölme ve birleştirme işlemleri, animasyonlu GIF oluşturabilme imkanı, kendine özgü grafik nesneleri ve daha çoğu şey PhotoScape’i hâlâ elverişli bir kullanım kılıyor. Programın tek dezavantajı, sahip olduğu arayüzün birçok kullanıcıya alışılmadık gelmesi. Eskiler her ne kadar bu arayüze aşina olsa da programı kullanmaya yeni başlayanlar için bu arayüz milattan öncesine ait gelebilir.
PixIr X:
Flash yerine HTML5 kullanması Şık tasarım Katman özelliği ve öbür çizim araçları
Pixlr X, yıllardır kullanılan ve ücretsiz online fotoğraf düzenleme sitesi olan Pixlr Editor’ün bir uygulaması. Pixlr X, zaman içerisinde o kadar fazla güncelleme aldı, bunların başında ise programın Flash yerine HTLM5 kullanması geliyor. Bu Vesile Ile bu guzide aracı istediğiniz herhangi bir tarayıcıda istek ettiğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Programın sahip olduğu efektler ve çerçeveler, hiçbir yerde bulamayacağınız cinsten. Uygulamanın hem Photoshop Express’i anımsatan bir arayüze sahip olması, programa kolayca ısınmanızı sağlayacaktır.
Adobe Photoshop Express Editor:
Gelişmiş filtreler Şık tasarım Orijinal Adobe araçlarının tersine basit ve pratik
Adobe Photoshop Express Editor, adından anlaşılacağı gibi piyasanın lideri konumundaki Adobe’un, fazlasıyla basitleştirilmiş bir versiyonu. Fiilen bir fotoğraf düzenleme sitesi olan bu uygulamaya herhangi bir tarayıcıdan rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Eğer online resim düzenlemenin peşindeyseniz, bu programa bakmanızda fayda var.
PiZap:
Stok görüntüler sosyal ağ için hazırlanmış şablonlar Drive ve Dropbox gibi bulut sistemlerine aktarım yapma şansı
PiZap da bir online resim düzenleme arabulucu. HTML5 ve Flash’ı birlikte kullanan bu araç, Facebook, Google Fotoğraflar, Google Drive, Google Arama ya da stok resim sağlayıcılarından seçtiğiniz bir görseli rahatça kullanabilmenizi sağlıyor.
Programın sahip olduğu koyu arayüz, beraberinde süratli ayarlamalar yapabileceğiniz bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Kullanım hem hazırladığınız görseli Dropbox ve Google Drive’da paylaşabilmenizi sağlıyor.
En iyi 10 ücretsiz resim düzenleme uygulamasını derlediğimiz listemizin sonuna geldik. Umarız listelediğimiz tüm bu bedava uygulamalar, fotoğraf düzenleme ihtiyacınızı bir nebze de olsa karşılar. Ayrıca, listede yer almalıydı dediğiniz ücretsiz uygulamaları da yorumlarda belirtebilirsiniz.
