Ressamların fırça darbelerine bakarak kayıtlı bir zamanda nasıl hissettiklerini bilmek olası. Herhangi bir sanatçının resmine dikkatli bir şekilde bakarsanız, duyguları görme şansınız var. Hatta ayrıntılardan yola çıkarak bir bireyin o anda ya da genelde nasıl bir duygu içerisinde olduğu anlaşılması mümkün.
Peki, benzer şey Light painting (Işıkla boyama) için de geçerli mi? Işıkla boyama, hareketli ışık kaynağının fotoğraflanmasıyla yapılan fotoğraf çekimi olarak tanımlanıyor. Uzun pozlama yapacak bir resim makinesi, kolay bir ışık kaynağı ve hayal gücünüzü kullanarak müthiş ışıkla boyanmış fotoğraflar ortaya hazırlamak olası.
Bir ressam, ışık boyama tekniğini kullanarak duyguların resmini çizdi:
Işıkla boyama fotoğrafçısı Jason Rinehart, tıpatıp ressamların fırça darbelerinde olduğu gibi ışıkla boyanmış fotoğraflarda da duyguların anlaşılıp anlaşılamayacağını öğrenmek için yeni bir çalışmaya imza attı. Belirli bir duyguyu tanım eden bir görüntüyü paylaşmak için renklerin büyük katkı karşılayan bir etken olduğunu söyleyen Rinehart, bu teoriyi sınamak için çalışmalarını paylaştı.
Usta, insanların her fotoğrafta aktarmaya çalıştığı duyguyu varsayım etmede oldukça başarılı olduğunu söylüyor. Dilerseniz gelin, Jason Rinehart göre oluşturulan bu çalışmalara daha yakından göz atalım.
Yalnızlık
Şok ya da korku
Endişe
Kaybolmuş
Uzlaştırma ya da denge
Öfke veya keder
Mantık
Güven ya da aşk
Umut
Kırılmış ya da ağlayan
